Sammen mot målet om CO2-nøytral bruk av ID.-modellene
Volkswagen har sluttet seg til Paris-avtalen. Derfor ønsker vi at alle ID.-modellene skal være CO2-nøytrale når de overleveres til kunder. For at en elbil skal være CO2-nøytral også under bruk, må den lades med grønn strøm. For at grønn strøm skal være lett tilgjengelig, støtter vi investeringer som bidrar til økt produksjon av grønn strøm.
Slik skal vi oppnå CO2-nøytral mobilitet
MEB-plattformen er et viktig bidrag til energiomstillingen. Den bidrar til effektiv utnyttelse av fornybar energi og reduserer CO2-utslippet i biltrafikken. Vi ønsker å konstruere elbiler som ikke bare går på ren strøm, men som også er CO2-nøytrale. Dette omfatter både produksjon og bruk av bilene og gjenvinning av materialer når bilene en dag skal skrotes. Det viktigste for at elbiler skal være CO2-nøytrale mens de er i bruk, er lading med grønn strøm.
Bærekraftig mobilitet starter i stikkontakten
Jo mer grønn strøm du bruker, desto mer miljøvennlig kjører du. En ID.3 som kun lades med grønn strøm, vil ifølge Volkswagens livsløpsanalyse ha et lavere karbonavtrykk enn en tilsvarende bil med forbrenningsmotor etter ca. 56 000 kilometer. Med den vanlige europeiske strømmiksen oppnås dette imidlertid etter rundt 125 000 kilometer. Volkswagen har som mål å redusere det gjennomsnittlige CO2-utslippet til flåten i Europa med cirka 40 prosent innen 2030 sammenlignet med 2018. For at vi sammen skal klare dette, har vi en todelt strategi for ID.-modellene, som sikrer tilstrekkelig tilgang på grønn strøm.
Dette kan du gjøre for klimaet
Vår strategi:
1. Vi tar ansvar for å sikre tilgang på nok grønn strøm. Det er opp til førerne å lade med grønn strøm så mye som mulig. Det finnes flere lademuligheter som er miljøvennlige, for eksempel TÜV Nord-sertifisert Volkswagen Naturstrom® fra datterselskapet vårt, Elli, som leverer grønn strøm til hjemmeladere. Også mange ladestasjoner bruker grønn strøm, blant annet hurtigladestasjonene til vår samarbeidspartner IONITY.
- 1.
- Strømselskapet Elli er ikke tilgjengelig i Norge.
Dette gjør vi for klimaet
Det er ikke mulig å lade med grønn strøm overalt. Vi estimerer at cirka 60% av ladestrømbehovet dekkes av fornybar energi. Bare for vår ID.-modeller kreves ytterligere cirka 7 terrawattimer (TWh) med grønn strøm innen 2025. For å fremme økt produksjon av strøm fra vind- og solcelleanlegg samarbeider vi med kraftleverandørene og støtter prosjekter som bidrar til at det produseres mer grønn strøm. Det første prosjektet av denne typen er et solcelleanlegg med en årlig kapasitet på om lag 170 millioner kilowattimer i Tyskland. Anlegget i Tramm-Göthen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern er det hittil største uavhengige solenergiprosjektet i Tyskland som ikke er subsidiert, hvor nærmere 420 000 moduler omdanner sollys til strøm.